The Bookshop

Closed You can't donate anymore
Target reached
from €30,000 (120%)

Help ons mee om de deuren te openen van The Bookshop van Internationaal Theater Amsterdam!

Kun jij je nog herinneren dat je voor het eerst helemaal vooraan zat bij een voorstelling? Of dat je na afloop oog in oog stond met de acteur of actrice die je zo bewonderde? Deze momenten – dat je zo dichtbij was – blijven je voor altijd bij.

Daarom is het onze droom om naast onze twee grote zalen, ook een klein intiem podium te openen. Met jouw steun kunnen we in oktober dit jaar The Bookshop openen; op de plek van het voormalig theaterboekwinkeltje in onze monumentale schouwburg. Slechts gescheiden van het Leidseplein door een glazen deur, willen we deze historische ruimte transformeren tot podium. Waar je kleinschalige optredens, tentoonstellingen, residenties, boekbesprekingen, debatten en talks van dichtbij kunt meemaken. Een plek waarvan de deuren openstaan voor iedereen die nieuwe inzichten wil opdoen, anderen wil ontmoeten en gesprekken wil aangaan, over kunst en de samenleving, nu en straks.

Waarom wij zo uitkijken naar The Bookshop
We vroegen onze collega’s waarvoor zij graag de deuren openen van The Bookshop.

Programmeur Richard opent graag de deuren van de Bookshop voor meerstemmigheid: “Ik wil van The Bookshop een plek maken waar nieuwe makers een podium krijgen om te experimenteren. Waar ze zich vrij voelen om buiten de gebaande paden te treden en de dialoog aan te gaan met het publiek en met onze stad, direct aan het Leidseplein.”

Jildou werkt bij het bespreekbureau en heeft op dagelijkse basis contact met onze bezoekers: "Ik verheug mij erop dat we met deze ruimte nieuw publiek kunnen verwelkomen.   Nog meer beweging in de schouwburg is geweldig, en daar gaat de directe ingang aan het Leidseplein zeker aan bijdragen. Ik ben blij dat er nieuw leven komt in deze bijzondere   hoek. Een unieke plek voor kunst, experiment en gesprekken."

Draag jij ook bij?
We zijn er bijna. We hebben nog 30.000 euro nodig om de ruimte tot leven te brengen en te voorzien van theaterverlichting, geluidstechniek en een mobiel podium. Draag jij ook bij? Dan kunnen we in het najaar met de start van het jubileumjaar Amsterdam 750 de deuren van The Bookshop openen.

€10 Donate Eeuwige dank! - Hoera! Dankzij jouw donatie komen we weer een stapje dichterbij om The Bookshop te verwezenlijken! 144 donors €25 Donate Maak kans op een uitnodiging voor twee personen voor de opening van The Bookshop - Met een donatie van €25,- maak je kans op een uitnodiging voor twee personen voor de feestelijke opening van The Bookshop. 193 donors €50 Donate Scènefoto van een van onze ITA-ensemblevoorstellingen - Ontvang een exclusieve print van een scènefoto op A5-papier van een van onze prachtige ensemblevoorstellingen. 46 donors €100 Donate Themarondleiding bij ITA - Laat je rondleiden door onze collega's die alle bijzondere plekjes in de Stadsschouwburg kennen. Een uniek kijkje achter de schermen! 31 donors €250 Donate Een uitnodiging voor twee personen voor de feestelijke opening van The Bookshop - Graag nodigen we jou en jouw gast uit voor de exclusieve opening van The Bookshop eind oktober 2024. Je kunt dan zelf komen aanschouwen wat jij met jouw donatie mogelijk hebt gemaakt. 19 donors €750 Donate Jouw naam in The Bookshop - Graag nodigen we jou en jouw gast uit voor de exclusieve opening van The Bookshop eind oktober 2024. Niet alleen kun je kijken hoe de ruimte er na de verbouwing uitziet, maar je ziet ook je eigen naam op passende wijze terug in The Bookshop. 4 donors €1,250 Donate ITA-Mecenas voor een jaar - Als Mecenas krijg je de keuze uit drie van de zes voorgeselecteerde topvoorstellingen inclusief inleiding en borrel. Graag nodigen we je met een gast hiervoor uit, evenals voor de opening van The Bookshop en de feestelijke onthulling van de schenkersmuur, waarop jouw naam zal staan. 4 donors €1,750 Donate Twee voorstellingskaarten voor een première van het ITA-ensemble - We nodigen je uit om naar een van onze ITA-premières te komen en daar samen met ons het glas te heffen! Daarnaast zien we je natuurlijk graag bij de officiële opening van The Bookshop met een gast en zal jouw naam op de schenkersmuur komen te staan. €4,000 Donate Eigen avond in The Bookshop - Niet alleen zal je bij de opening van The Bookshop zijn met een gast en zal jouw naam op de schenkersmuur komen te staan, maar we stellen de ruimte ook nog aan je ter beschikking om hier een eigen onvergetelijke avond van te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos en die bespreken we dan ook graag met je! 1 donor €7,500 Donate Een avond met een onze acteurs - We zien je met een gast vanzelfsprekend graag bij de opening van The Bookshop met en de onthulling van de schenkersmuur, waarop ook jouw naam zal staan. Daarnaast horen we graag hoe jouw eigen avond in The Bookshop eruit zou zien en welke acteur van ons befaamde ensemble je daarbij zou willen uitnodigen om iets voor te dragen. Een unieke kans!
View all

De (technische) inrichting van The Bookshop

17-05-2024 | 16:39 Beste donateurs, We willen jullie ontzettend bedanken voor jullie donaties en de mooie reacties die we hebben mogen ontvangen. Met nog minder dan een week op de teller hopen we natuurlijk dat nóg meer mensen meedoen. Daarom vertelt Rick Liesveld, technisch producent bij ITA, graag nog iets meer over de praktische invulling van The Bookshop en wat je met jouw donatie mogelijk maakt. “Toen programmeur Richard Kofi de eerste plannen voor The Bookshop onthulde, werd het al snel duidelijk dat we voor een technische uitdaging kwamen te staan. De ruimte krijgt een hele dynamische invulling wat vraagt om technische flexibiliteit. We moeten gemakkelijk kunnen schakelen tussen een dansfeest met DJ en een intieme spoken-word voordracht. Dit vraagt om een geavanceerde geluidsversterking en schijnwerpers die naast bewegen en verkleuren ook kunnen wisselen tussen een extreem kleine spot en een grote opening. Daarnaast moet het podium op maat gemaakt worden zodat het precies tussen de pilaren kan staan, en moet het verrijdbaar en verstelbaar zijn in hoogte. Veel om over na te denken dus, maar dat doen we graag. Zo kunnen alle prachtige programma’s straks volledig tot hun recht komen in The Bookshop!” De technici van ITA staan in de startblokken om hun ideeën te verwezenlijken en waardevolle ontmoetingen in deze nieuwe ruimte mogelijk te maken. Nog maar 5 dagen te gaan tot het einde van de crowdfunding dus iedere donatie telt! Nogmaals hartelijk dank, namens iedereen bij ITA, Richard, Jildou, Saran en Rick
Read more